50 єн 1978 Японія Y# 81

Аверс 50 єн 1978 Японія Реверс 50 єн 1978 Японія
Країна: Японія Матеріал: мідно-нікелевий сплав
Краузе №: Y# 81 Маса: 4 г
Рік: 1978 Діаметр: 21 мм
Аверс/реверс: Медальне (0°) Товщина: 1,7 мм

Обігова монета номіналом 50 єн 1978 року викарбувана у монетному дворі Японії (головний офіс в Осаці та філії у Сайтамі та Хіросімі). Монета у формі кола з круглим отвором в середині. Виготовлена з мідно-нікелевого сплаву – Cu₇₅Ni₂₅.

Гурт монети – ребристий (рис. 1). По краю і навколо центрального отвору з обох сторін монети виступає буртик.

Текст на монеті японською мовою.

Тираж – 234 000 000.

АВЕРС

На лицевій стороні монети центральний отвір оточений квітами хризантеми: ліворуч – дві квітки з листками (рис. 2), праворуч – одна квітка з листками (рис. 3).

Хризантема Bacardi

Хризантема – рід квіткових рослин з родини айстрових. Складається з майже 40 видів, що зростають у Євразії й на півночі Північної Америки. Також є багато декоративних сортів хризантем.

Хризантеми зараз переважно вирощують як декоративну рослину, але є окремі види, які використовують як лікарську рослину. В багатьох країнах листки і квіти використовували для лікування очних захворювань, малярії, алкоголізму, шлункових захворюваннях, профілактики серцево-судинних захворювань.

Культура декоративних садових хризантем налічує більше тисячі років. У Китаї, звідки родом більша частина хризантем, садові форми почали виводити ще 551 р. до н. е. Потім хризантеми були завезені до Японії, де стали національним символом. До Європи хризантеми завезли у XVII ст. Деякі види хризантем з успіхом можна вирощувати під відкритим небом, інші – тільки в оранжереях, але всі вони цінуються квітникарями за яскравість фарб, тривале цвітіння, легкість розмноження.

Хризантеми мають багато символічних значень, зокрема хризантема є одним із символів Японії. Хризантему традиційно зображають на монетах і емблемі імператора Японії, а одна з найвищих нагород країни – орден Хризантеми.

Свято Хризантем в Японії – це особливий ритуал: виконуючи його потрібно милуватися кожним відтінком квітки, при цьому поринаєш у глибокі роздуми про сенс життя і пройдений шлях.

Древні японські поети прославили хризантему в своїх віршах.

Вікіпедія ->

У верхній частині монети знаходиться напис «日本国» (ЯПОНСЬКА ДЕРЖАВА) (рис. 4). У нижній частині – номінал написом: «五十円» (П’ЯТДЕСЯТ ЄН) (рис. 5).

РЕВЕРС

На зворотній стороні у верхній частині монети вказано номінал числом «50» (рис. 6). У нижній частині – напис, що вказує на рік карбування монети: «昭和五十三年» (53-й рік правління імператора Сьови) (рис. 7) – «1978».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *