5 доларів 2016 Австралія KM# 62

Країна: Австралія
Краузе №: KM# 62
Рік: 2016
Матеріал: Пластик
Розмір: 130×65 мм
Водяний знак: Немає

На аверсі банкноти у правій частині банкноти зображено портрет королеви Єлизавети II – королева і голова держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та 15-ти країн Співдружності націй, до яких входить Австралія. Номінал позначений в правому верхньому куті банкноти цифрою: “5” і написом: “FIVE DOLLARS” (вертикально). У лівому нижньому кутку банкноти розташовані підписи уповноважених осіб, під якими розташована напис: “AUSTRALIA”.

На реверсі банкноти в лівій частині розміщено зображення будівлі австралійського парламенту. Номінал позначений в правому нижньому кутку банкноти цифрою: “5” і написом: “FIVE DOLLARS” (вертикально). Серійний номер позначений по лівому краю банкноти (вертикально). У лівому верхньому кутку банкноти розташовано напис: “AUSTRALIA”.

У банкноті зроблено два прозорих віконця, одне з яких проходить від верхнього краю до нижнього. У великому прозорому вікні зображення пташки з родини медолюбових виконано: вгорі – з ефектом руху крил, в центрі – з голографічними ефектами; в нижній частині вікна розташовано зображення Павільйону Федерації (Сідней, 1988) з цифрою 5, виконаної з ефектом реверсивного руху; вгорі на зворотному боці – елемент 3D у вигляді семикутної зірки.

Переважаючий колір обох сторін – бузковий, рожевий, сірий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *